Mustantuulen Nala

Nala erikoisnäyttelyssä 2005. © Nina Toivonen. Nala erikoisnäyttelyssä 2005. © Nina Toivonen.

Narttu, synt. 12.3.2003.
Omistaja: Mari Koskinen

Terveys

Lonkat: A
Kyynärpäät: 0
Silmät: T

Näyttelyt

3 x SERT,
7 x VASERT

1 x ROP, 5 x PN2

RKFV-06
(Venäjältä ROP, CACIB & SERT)

       Harrastukset

  • haku
  • jälki
  • agility

Luonne

Nala ja Mari Nala on sosiaalinen ja tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. "Tyhmänrohkea" tyttö ei kuitenkaan ole, ihmiset nuuskitaan ensin, vaan ja sitten vasta ollaan kavereita, koska eihän koskaan voi olla liian varma.

Nala on hitaasti kehittyvä narttu, ensimmäiset juoksutkin tulivat vasta kahden vuoden ja kolmen kuukauden iässä. Mutta kypsyväthän parhaat viinitkin hitaasti! Kypsymättömyydestä johtuen Nalaa ei ole vielä luonnetestattu, mutta testiin mennään kyllä kun sen aika on.
Koulutuksellisesti Nala on ohjaajaherkkä, eli oppii todella nopeasti uudet asiat, mutta muistaa virheet ja huonot jutut myös hyvin. Nala onkin tarjonnut ohjaajalle paljon haasteita ja opettanut valtavasti.
 Yksi epäonnistunut BH-koe on takana – mitäs meni ohjaaja tyrimään, ei korjaillut virheitään ja ilmoitti sitten puolivalmiin koirakon kokeeseen. No, siitä vain opittiin. Keväällä 2006 on tarkoitus mennä yrittämään uudestaan – ja siitä sitten toivottavasti kisaamaankin heti. Mutta hiljaa ja rauhassa hyvä tulee, kaikki aikanaan.
 
Nalan kanssa on helppo olla ja elää, kaikki sujuu mutkattomasti. Uudenvuoden raketit katsellaan yhdessä ulkona ja ystävien koiranpennut leikitetään mutkattomasti. Kun kotona oli kissanpennut, auttoi Nala emoa niiden hoitamisessa. Nala on kiltti ja kuuliainen narttu, joka on ystävällinen kaikille.
   Nala ja Mari

[arvosteluja]   [sukutaulu]

Nala taistelee. Maaliskuu 2006 Nala noutaa. Maaliskuu 2006

Nala talvella

© Mustantuulen