Historia

Heräsin vähän ennen aamunkoittoa siihen, että yöpöydälläni ollut viinipullo putosi lattialle. Nousin varovasti sängystäni hapuillen lattialla olevaa pulloa. Yöllä on varmaan satanut, ajattelin haparoidessani keittiöön. Tämän päivän olin suunnitellut tarkkaan. Jo useiden vuosien mietintä ja haave oli totetumassa. Paluuta ei enää ollut.
Juuri tänä iltana alkaisi uusi elämä.
  

Scan0020.jpg

Scan0019.jpg

Ennen kuin istuin auton penkille, mietin vielä kuinka päätös loppujen lopuksi syntyi itsestään. Minuun niin lähtemättömän vaikutuksen tehneenä, se musta pitkäkarvainen koira Harjun opiskeluajoilta palasi mieleeni. Kuinka paljon mielihyvää tämä tuottikaan silloin vapaana juoksennellessaan meille kaikille

Muutaman tunnin kuluttua saavuin Marjaanalle ja ei kulunutkaan kuin tovi kun luokseni juoksi musta karvainen pallo. Voi niitä mantelinmuotoisia mustia silmiä, jotka minua katselivat!!! Ajattelin, että tämän otan, olisipa se tyttö.
Nopea vilkaisu ja yhteinen taival alkoi.

Scan0016.jpg (35391 bytes)

Scan0005.jpg

Koirasta kasvoi Taikurin Dimirka niminen kissahullu belgi. "Täti, täti?": kuului useasti ovellani kun Mirkaa haettiin milloin lenkille milloin leikkeihin. Joku joskus kyselikin, kuinka uskallan antaa koirani lapsien mukaan? Mieleeni ei juolahtanutkaan, että belgi voisi olla pidättyväinen.

Koulutushommat jäivät Mirkan kanssa vähiin. Työvuorot eivät antaneet mahdollisuutta osallistua kursseille ja olihan siinä osa omaa saamattomuuttakin.

Luonnetesti

Muutama näyttely tuli käytyä vuosien saatossa. Ja menestyksen myötä kasvoikin innostukseni, mitä minä voisin antaa tälle rodulle?

Näyttelytuloksia

Vuosien aikana Mirka saikin 3-pentuetta. Ensimmäinen oli Taikurin H-pentue, jossa isänä oli Elosalaman Royal. 1980-luvun loppupuolella Suomeen saapui uros nimeltä Uriel de la Seravenne, jota Mirkalle suositeltiin. Näin syntyivät Mustantuulen A- ja B-pentue.

7-vuotiaasta 13-vuotiaaksi Mirka asusteli Kaitaisen Annan luona. Karjakoirani otti vallan laumassa, johon Mirkalla ei valitettavasti enää paluuta ollut.
Tätä upeaa tyttömäistä narttuani miettien olenkin ajatellut kasvatustyöni tavoitteita. Mielestäni koiran tulisi olla sellainen, että jokainen ihminen tulisi toimeen koiransa kanssa.

"Ihmistä et sie pakottoo voi harrastammaa, sulassa sovus se yhteistyö pelaa!"

 

Scan0008.jpg

© Mustantuulen